Dekoratif Ayna ile Duvarlarınızı Süsleyin

Ayna, binlerce yıl önce icat edildiğinden bu yana hayatımızdaki birçok alanda kullanılmaktadır. Banyo ve antrelerde, konsol üzerinde, salonlarda, banyolarda, masalarda, çantamızda, kuaförlerde, iş yerlerinde günlük yaşam alanlarımızın içinde yer alan ayna modelleri işlevsel olarak kullanıldığı gibi dekorasyon amacıyla da kullanılmaktadır. Evin bir ihtiyacı olmakla birlikte özellikle tercih edilen dekoratif ayna modelleri son yıllarda oldukça fazla rağbet görmektedir. Antre, salon, yatak odası ve evinizde yer alan diğer odalarda da aynalar ile dekorasyonlar oluşturabilirsiniz. Böylece şık ve ferah alanlar hazırlayabilirsiniz. Örneğin, büyük ayna modelleri ile küçük alanlara daha geniş bir görüntü kazandırabilirsiniz. Evinizin girişinde ya da yemek odanızda kullanabilirsiniz. Küçük ayna modelleri ile evinizin duvarlarınızda kendi köşenizi ve tasarımınızı oluşturabilirsiniz. Yatak odası aynası olarak büyük aynalardan faydalanarak odanıza romantik bir hava katabilirsiniz. Son dönemlerde bu aynalar yatak başı olarak da kullanılmaktadır. Klasik, eskitilmiş ya da dekoratif duvar aynası ile çok daha ilgi çekici ve şık bir ambiyans oluşturabilirsiniz. Ayna dekoratif olarak oldukça fazla mekânda kullanılabilmektedir. İhtiyaçlarınıza yönelik ve bir kendinize ait bir düzen oluşturmak için aynaları dekorasyonlarında uygulanan tarza göre dizayn edebilirsiniz. Ayna çerçevesi modellerini seçerken dekorasyondaki renkler ile uyumlu ya da karşıtlık sağlayan tonlarla dekorasyon yapabilirsiniz. Ayrıca renkli ve desenli çerçeveler ile modern konseptler yaratabilirsiniz. Çerçevelerin materyalleri de renkleri gibi farklılıklar göstermektedir. Ahşap ya da metal, polirizen çerçeveler kullanılmaktadır. Bu materyaller üzerine uygulanacak renk ve motifler ya da işlemeler daha farklı bir hava katmakta ve aynanın stilini değiştirmektedir. Yatak odasında ayna kullanımı ile yatak odanıza estetiklik katabilirsiniz. Boy aynaları ya da çerçevesiz aynalar ile de şık bir görünüm kazanabilirsiniz. Farklı ayna modelleriyle sıra dışı bir tasarım yapıp büyük boy aynalar kullanarak ışığın yansımasından daha çok yararlanabilirsiniz. Dekorasyonun haricinde mobilyalarınızın kapaklarını ya da sürgülü kapılarınızı da aynalar ile dekore edebilirsiniz. Paravan görevi görecek şekilde de kullanımları mevcuttur. Işığı yansıtarak çok daha aydınlık bir ambiyans sağlayacaktır. Antrelerde ya da holde fonksiyonel amaçla kullanılan aynalar, ortama derinlik de katacaktır. Giriş hollerinin diğer odalara nazaran ışığı çok daha azdır. Ayna sayesinde ışığı yansıtacak ve daha aydınlık bir görünüm oluşacaktır.

Ayna Çeşitleri ile Duvarlarınız Gösterişli Olsun

Ayna çeşitleri farklı model, renk seçenekleri mekânlarınıza şıklık katacaktır. Çerçeveli ayna modelleri arasında kare, yuvarlak, dikdörtgen ve oval ayna gibi modelleri ile çeşitlilik kazanmaktadır. Biçimlerinin yanında özellikle çerçeve tasarımları ile dikkat çeken ürünler arasında yer almaktadır. Duvar aynası denildiğinde akla ilk olarak gelen dikdörtgen ayna olsa da kare, oval ve yuvarlak ayna modelleri de son yıllarda oldukça revaçtadır. Geniş olmayan alanlarda daha küçük boyutlu aynalar kullanabilirsiniz. Örneğin, antre için ayna ve konsol bir arada kullanılabilir. Burada önemli olan çerçevenin malzemesi ile konsolun materyalinin son derece uyumlu olmasıdır. Boy ayna modelleri ile ev, işyeri, ofis ve tüm mekanlarda dekorasyon yapabilirsiniz. Farklı malzemelerden üretilen çerçeveli ayna modelleri de ince uzun boy aynaları da antreler için bir çözüm olacaktır. Yansıtıcı yüzeyleri sayesinde bulunduğu her yeri olduğundan daha fazla canlı gösterecektir. Dolayısıyla pek çok iç mimarın küçük alanlar için büyük boy ayna tavsiyeleri verdiği gözlenmektedir. Koridorlar ve hol gibi alanlarda da koridor aynası modellerinden birini seçerek doğru bir aksesuar kullanımı sayesinde daha ferah bir atmosfer yaratabilirsiniz. Dekorasyonda ayna kullanımı son derece dikkat edilmesi gereken bir konudur. Eskiden sadece ihtiyaç olarak kullanılan aynalar, artık iç mimarinin en önemli parçaları arasındadır. Ayrı bir konu olarak ele alınması gereken aynalar ve aynalardan yapılan aksesuarlar popüler olmasının yanı sıra kullanımı açısından da dikkat gerektiren bir konudur. Öncelikle dikkat edilmesi gereken ayrıntı, alandaki eşyalar ile aynanın oranıdır. Avantajlarının yanı sıra çok fazla ve yanlış kullanımı da istenmeyen sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Kullanılan odanın atmosferini değiştirerek alanları farklı kılan aynalar, her alana estetik bir görünüm katacaktır. Birçok seçeneği ile de yaşam alanlarınıza farklılık getirecektir. Minimal bir tarzınız varsa daha gösterişli aynalar tercih edebilirsiniz. Büyük odalar ve yüksek duvarlar var ise büyük boyutta aynalar da kullanılabilir. Oda küçükse orta büyüklükte bir ayna da yeterli olacaktır. Karanlık ve dar yerlerde arka arkaya sıralı aynalar kullanarak alanı daha fazla geniş gösterebilirsiniz. Böylece alan daha aydınlık olacaktır. Son olarak tavan yüksekliği ve alanı kaplayan mobilyaların da boyutları göz önüne alınarak hacim kazandıracak tasarımlar yapabilirsiniz. Evinizi dekore ederken tarzınızı destekleyen dekoratif aksesuarlar aynalar ile süslemek evinizin eskisinden çok daha farklı görünmesini sağlayacaktır. Aynalar sadece dekoratif amaçla değil, yaratabileceği etkiler ile ve bu etkilerden yararlanacak şekilde işlevsel olarak faydalanmayı sağlamaktadır. Örneğin, göz önünde bulunmasını ve ön planda yer almasını istediğiniz objelerinizin arkasına bir ayna koyarak hem parıltılı hem de dekoratif bir görünüm elde edilmesi sağlanabilir.

Her Tarza Uygun Ayna Modelleri

Birbirinden farklı ayna modelleri ile yaşam alanlarınızın tarzınıza uygun dekorasyonlar sağlayabilir ya da tamamlayıcı unsur olarak da aynaları kullanabilirsiniz. Oldukça fazla çeşidiyle seçmekte zorlanacağınız modeller arasında neye ihtiyacınız olduğunu bilmeniz size yardımcı olacaktır. Ahşap ya da metal ayaklı ayna modelleri ile evinizin her köşesinde rahatlıkla kullanabileceğiniz ayaklı boy aynası odalarınıza şıklık kazandıracaktır. Ahşap malzemeli aynaları nemli bez ile silmeniz yeterli olacaktır. Metal ayaklı ayna modelleri ile de modern ve minimalist tasarımlar oluşturarak sıra dışı kombinler yaratabilirsiniz. Varaklı ayna modelleri genel olarak altın, gümüş, ahşap, polirizen ve eskitme materyallerinde birçok renkte bulunmaktadır. Geçmiş yılların vazgeçilmeyen dekorasyon öğesi varak aynaların, günümüzde de modern dekorasyonlara uyumlu hale getirilerek şık tasarımlara sahip olması sağlanmıştır. Varak, seramik ya da ahşaptan yapılmış çerçevelerin üzerine parlaklık veren bir tür bezeme tekniğidir. Dekorasyona asalet ve zengin bir duruş katmaktadır. Genel olarak büyük boy aynalardır. Bu yüzden fazlasıyla dikkat çeken bir modeldir. Girişlerde, salonda ya da komodinlerle beraber kullanabileceğiniz bu modeller ile farklı bir hava katabilirsiniz. Tercihiniz altın renginden olacaksa koyu renk mobilyalar ile, yumuşak tonlardaki mobilyalarda da gümüş varaklı modellerin tercih edilmesi çok daha uygun olacaktır. Ahşap ayna modelleri arasında da boy aynası, retro aynalar, dekoratif oyma ve işlemeli aynalar yer almaktadır. Özellikle son dönemlerde ahşap eskitme teknikleriyle hazırlanan çerçeveler sayesinde eskitme ayna modelleri de oldukça fazla talep görmektedir. Oksidasyon süreçlerinden geçirilen aynaya eskitilmiş bir görüntü verilmektedir. İç mimarlar ve tasarımcıların yanı sıra birçok kişi tarafından da tercih edilen ayna modellerindendir. Aynaların yaşam alanlarınızda kullanımıyla mekanlarınıza kazandıracaklarınız arasında ilk olarak odalarınıza ışık vermesi ve estetik bir görünüm sağlaması olacaktır. Küçük odalar büyük görünmesi ve ışığın az olduğu noktalarda ferahlık katılmasını sağlayacaktır. Dar ve karanlık alanları daha geniş ve aydınlık görünmesini sağlarken odak noktalarını oluşturmak için kullandığınızda başarılı sonuçlar verecektir.

Salonlarınıza Modern Ayna Konseptleri

Aynalar, yaşam alanlarımız olan evlerimizin dekorasyonunu ferahlatan ve de tamamlayan en iyi objelerdir. Her dönem evlerimizde kullanmayı sürdürdüğümüz aynalar küçük alanları bile karşıt yansımalarla geniş alanlara dönüştürmektedir. Küçük bir oda, ayna kullanılarak daha geniş gösterilebilmektedir. Burada dikkat etmeniz gereken iki unsur bulunmaktadır; bunlardan ilki evinizin tarzına uygun bir ayna seçimi olmasıdır. İkincisi ise doğru noktayı seçerek oraya yerleştirmektir. Salon aynası seçimlerinde her sene yeni modeller yer almaktadır. Farklı tarz ve modelleriyle karşımıza çıkmaktadır. Örneğin eskitmeli ayna modelleri son dönemde en çok sevilen modeller arasındadır. Salon ayna modelleri arasında modern, klasik, vintage ve romantik dekorasyon uygulamalarına bile uyum sağlayabilecek oldukça fazla çeşitte ürün bulunmaktadır. Yine oymalı aynalar ise daha çok klasik ve romantik evleri ışığıyla aydınlatıyor. Zarif dekorasyon tarzlarının hâkim olduğu evlerde ise kesinlikle kenarı oymalı ve işlemeli ayna kullanımı tavsiye ediliyor. Yanı sıra parlak metallerle çerçevelenmiş varaklı ayna modelleri ise tarz ve kesimlerine göre hem modern hem de klasik evlerde estetik kaynağına dönüşebiliyor. Özellikle fazla doğal ışık almayan mekanlara sahipseniz çerçevesi de dahi bir ışık yansıtma kaynağına dönüşen bu ürünleri sizlere öneririz. Bakır, pirinç ve bronz çerçeveli aynalar ise son yılların gözde modelleri arasındadır. Yine çok parçalı ya da küçük parçalardan oluşan aynaların kullanımı da son trendler arasında yer almaktadır. Bu gibi geometrik çerçevelerden oluşan ayna modelleri ise modern evlere ait parçalardır. Retro ayna modelleri ise kimi zaman ahşap tasarımları, kimi zaman ise parlak çerçevelerle öne çıkıyor. Dikdörtgen ayna modelleri, ahşap ve metal çerçevelerle ön plana çıkarken geniş salonlar için önerilebilecek modellerdendir. Yuvarlak aynalar ise uyumlu formlarıyla evin antresinden mutfağına kadar kullanabileceğiniz bir stile sahip. Duvar boy aynası ile de salonlarınızı tasarlayabilirsiniz. Böylece odanızın içinde küçük ışıltılar sağlayabilir, ışığı iki katına çıkarabilirsiniz. Ayrıca birbirinden farklı ya da aynı boylardaki aynalardan birkaç tane seçebilir ve bunları dilediğiniz simetrilerde duvara asarak kullanabilirsiniz. Aralarında eşit uzaklıkların olmasını göz önünde bulundurarak ekstra bir aydınlık yaratabilirsiniz. Salonda ayna kullanımı ile odanıza kazandıracağınız yenilikler arasında pencerenin tam karşısına asılan bir ayna odadaki ışığı iki katına çıkarması olacaktır. Böylece çok daha aydınlık ve ferah olacaktır. Farklı boyutlardaki aynalardan birkaç tanesini eşit uzaklık mesafesine dikkat ederek duvarlarınıza yerleştirebilir bu sayede daha fazla aydınlık sağlayabilirsiniz. Ayrıca salonda şömine var ise üzerine ayna koyarak daha derin ve ferah bir hava katabilirsiniz. Özellikle koyu renkli mobilyaların yoğun olduğu dekorasyonlarda ortamı yumuşatacaktır.

Ayna Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Boy aynası genel olarak antrelerin vazgeçilmez aksesuarlarından biridir. Dışarıya çıkmadan hemen önce son bir kez nasıl göründüğünüze bakmak istersiniz. Aynı zamanda yatak odası ya da giysi odalarında da kullanılmaktadır. Boy aynası sayesinde bir bütün halde kendinizi görebilirsiniz. Boy aynası modelleri arasında ahşap, metal, polyester materyaller içeren dekoratif birçok ürün yer almaktadır. Tarzınıza uygun olarak eskitme, varak, retro ve klasik tasarımlar gümüş, bronz, altın ya da dilediğiniz diğer renk ve özelliklerde bulunmaktadır. Aynı zamanda ayaklı ayna, el aynası, makyaj aynası ve parçalı ayna modelleri de bulunmaktadır. Oval, dikdörtgen, kare ve yuvarlak model aynalar da farklı tasarımlarla kullanıcıya sunulmaktadır. İstediğiniz çerçeve modeli ile ruhunuzu yansıtacak ayna modellerini duvarlarınıza asabilir ve imzanızı atabilirsiniz. Boy aynası fiyatları kullanılan materyallere, aynanın boyutuna, işçiliğine göre değişmektedir. Konsol aynası ise girişte, antrelerde kullanılabileceği gibi salonlar da kullanılabilmektedir. Mobilyalarınız ile uyumlu olabileceği gibi kendine özgü bir tasarıma da sahip olabilir. İşin püf noktası farklı tasarımlar olsa da bir bütün görünüm sağlayabilmeleridir. Örneğin, ayna genişliği ile konsol aynı boyutta ve konsolun ayaklarının rengiyle çerçevesinin rengi aynı olabilir. Aynı şekilde ahşap, metal materyallerle ya da polirezin ile yapılan ürünler bulunmaktadır. Tarzınıza uygun olarak varak, retro, klasik, lake ya da eskitme tasarımlar bulunmaktadır. Dilediğiniz renk ve ebatlarda seçenekler mevcuttur. Gümüş, altın ve bronz çerçeveli aynalar da bulunmaktadır. Her ne kadar ayna kullanımı çok kolay görünse de satın almadan ve yerleştirmeden önce bir plan yapmanız oldukça önemlidir. Odanızdaki eşyalar ile ayna arasındaki oran oldukça dikkat edilmesi gereken önemli bir ayrıntıdır. Aynaları odanın büyüklüğü, tavan yüksekliği, dekorasyon gibi durumları göz önüne aldığınızda yansıttığı ışık kadar, yaşam alanlarınıza estetik de sağlayacaktır. Böylece konfor alanınızda şıklık ve zarafet gözlere hitap edecektir. Telefonunuzdaki uygulama üzerinden ya da internetteki arama motorları üzerinden perde model ve ayna fiyatları içeriklerini detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Yaşam alanlarınız için en uygun perde içeriğini uygulama üzerinden sepetinize ekleyerek ödeme koşulları ile anında dilediğiniz ürüne sahip olabilirsiniz.

Banyo Tarzınızı Yansıtan Ayna Modelleri</h3>

<p style=”margin-bottom: 0.40rem; font-size: 13px; text-align: justify;”>Banyolar, aynaların en çok kullanıldığı ve de vazgeçilmezi olabilecek yerlerdir diyebiliriz. Banyolarda kullanılan aynalar hem işlevsel olarak hem de sadece dekorasyon amaçlı olarak çok çeşitli şekillerde ve alanlarda kullanılmaktadır. Sadece lavabo üzerlerinde değil, dar bir banyonun bir duvarını tamamen ayna ile kaplayarak büyük gözükmesini sağlayabilirsiniz. Böylece banyonuz çok daha ferah ve de daha aydınlık olacaktır. Aydınlatma konusunda aynalar gerçekten çok iyi bir dekorasyon aracı olmuşlardır. Ya da daha ufak ayna parçaları kullanarak, banyonuza değişik tarzlarda dekorasyonlar yapmanız mümkündür. Bu tamamen hayal gücünüze ve yaratmak istediğiniz tarza bağlıdır. Banyo aynası modelleri ile birçok farklı tasarımı tarzınıza göre belirleyerek banyolarınıza yansıtabilirsiniz. Banyo aynası modellerine örnek olarak, deniz kabuklarıyla kaplı ayna modelleri ile mavi tonlarında bir banyonuz var ise banyonuzla son derece uyumlu olabilir. Bu çeşit materyalleri banyonuzun rengine göre, değişik kombinasyonlarla uygulayabilir ve banyonuzu daha da renklendirebilirsiniz. Banyo aynası çeşitlerinde dikkat edilmesi gerekenler arasında ayna sırrına zarar vermeyen silikon yapıştırıcı kullanıldığına emin olmak gereklidir. Banyo kullanımı gereği, Islak alan, nem ve bunlara bağlı oluşacak buharlardan etkilenmeyecek materyaller içermelidir. Banyoların genelde bu koşullar altında bulunduğu unutulmaması gereken önemli bir konudur. Islak alan faktörü her zaman göz önünde bulundurulmalı ve dekorasyon buna göre yapılmalıdır. Günümüzde, hayatınızın büyük bir kısmını geçirdiğimiz, sabah ve akşam kişisel bakımlarınızı gerçekleştirdiğiniz bir alan olan banyolarınızda yapışkanlı ayna kullanımı da oldukça popüler olan bir uygulamadır. Her bir dekorasyona uygun dekoratif aynalar ile birlikte banyonuzun duvarlarını kendi zevkinize göre süsleyebilir, değişik renkler katabilir ve kendi stilinizi yaratabilirsiniz. Masa aynası da banyolarda olduğu gibi yatak odanızda da kullanılabilmektedir. Banyoda ayna kullanımı ile banyo duvarlarının ayna ile kapatılması aynı zamanda ısının dışarı çıkmasını engelleyerek ısı avantajı elde etmenize katkı sağlayacaktır. Banyoda dar ve karanlık bir alan söz konusu ise aydınlatmada oldukça iyi bir avantaj sağlayabilirsiniz. Banyoda ayna kullanımının yoğun olması, aydınlatma konusunda büyük bir avantaj sağlayacaktır ya da bir duvarı tamamen ayna ile kaplayarak farklı bir tarz deneyebilirsiniz. Bu hem dekoratif olarak şık bir görüntü olacak, hem de kendi tarzınızı yansıtacaktır.</p>
</div>